dinsdag 11 maart 2008

Admiraal William Fallon vervroegd met pensioen

De Amerikaanse commandant van de troepen in Afghanistan en Irak, admiraal William Fallon, gaat weg. De Amerikaanse minister van Defensie Robert Gates heeft dit dinsdag gezegd.

Fallon (63) werd een jaar geleden commandant van het “Central Command”. Daarmee leidt hij al de Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten.

Hij wordt bestempeld als een tegenstander van het beleid van George Bush met betrekking tot Iran. Hij wordt bestempeld als de krachtigste man die tussen de regering Bush staat en een oorlog in Iran.

Fallon was onderwerp van een recent artikel in het tijdschrift Esquire, waarin stond dat hij tegen het gebruik van geweld was tegen Iran vanwege het nucleaire programma van dat land.

“Central Command” beslaat een gebied van de Hoorn van Afrika tot in Centraal AziĆ«, en omvat de verantwoordelijkheid voor de oorlogen in Irak en Afghanistan.

Luitenant-generaal Martin Dempsey, zijn directe ondergeschikte, neemt de taken van Fallon waar totdat een opvolger is gevonden.

Wanneer de VS een oorlog in Iran zouden beginnen, dan is er oorlog in vier landen op rij: Irak, Iran, Afghanistan en Pakistan.